Rulada de vitel cu stafide

Printeaza

O reteta de rulada din carne de vitel cu stafide, orez, lamaie, cepa, usturoi, patrunjel, sare, ou, piper si coriandru.Rulada de vitel cu stafide

Ingrediente:

  • 1,5 kg pulpă de viţel
  • 50 g orez
  • 1 lămâie
  • 2 cepe
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 100 g stafide
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • coriandru
  • ulei
  • 1 pahar vin roşu

 

Mod de preparare:

Pui stafidele la înmuiat în apă călduţă. Pui la fiert orezul spălat în 250 ml apă cu sare şi fiert îl treci sub un jet de apă rece. Cureţi ceapa şi usturoiul, le tai mărunt şi le căleşti în ulei încins până se înmoaie.

Le dai deoparte şi adaugi orezul, stafidele scurse bine, coaja rasă de lămâie, coriandru, şi pătrunjelul tocat. Pui şi oul, potriveşti de sare şi piper şi ames­teci compoziţia. Desfaci carnea ca pe o foaie, o baţi, întinzi umplutura şi rulezi. Prinzi rulada cu aţă curată de bumbac, o aşezi într-un vas, o stropeşti cu ulei de măsline şi o dai la cuptor pentru 50-60 de minute.

Din când în când o scoţi şi o stropeşti cu vinul roşu. O tai numai după ce s-a răcorit puţin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.