Rulada delicioasa de bezea cu smochine şi fistic
PrinteazaRulada delicioasa de bezea cu smochine şi fistic din: albusuri, zahar tos, amidon, otet de vin alb, fistic, zahar pudra, smochine, rom, coaja de portocala, zeama de portocala, gem de smochine, frisca, coniac.
- 4 albusuri
- 180 g zahar tos
- 1 1/2 linguri amidon
- 1 lingurita otet de vin alb
- 60 g fistic, tocat
- 5 linguri zahar pudra
- 150 g smochine proaspete, taiate sferturi mici
- 3 linguri rom
- coaja rasa si zeama de la 1 portocala
- 150 g gem de smochine
- 300 ml frisca lichida
- 3 linguri coniac
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. tapetează cu hârtie de copt o tavă de 20×30 cm. Cu ajutorul telului electric bate albuşurile spumă şi adaugă zahărul treptat. Bate până când spuma devine lucioasă. Adaugă amidonul şi oţetul şi 20 g fistic. Combină.
Toarnă în tava de copt şi nivelează suprafaţa. Dă la cuptor 15 minute. Răstoarnă apoi pe hârtia de copt presărată cu zahar pudră şi rulează. Între timp, într-un vas mic pe foc încalzeşte smochinele proaspete cu alcoolul, zeama şi coaja de portocală 2 minute. Adaugă 30 g fistic şi gemul de smochine. Derulează şi unge rulada cu amestecul.
Într-un bol larg bate frişca spumă, adaugă alcoolul, zahărul pudră şi unge rulada. Rulează din nou dinspre partea mai scurtă către cea lungă. Presară fisticul rămas şi dă la rece până în momentul servirii. A se consuma în cel mult 2 zile.
Rulada delicioasa de bezea cu smochine şi fistic
Pofta buna!