Ruladă delicioasa de carne în aluat
PrinteazaRuladă delicioasa de carne în aluat din: faina, caimac, smantana, unt, sare, carne, ceapa, grasime, faina, oua, verdeata, sare, piper.
- 1 ceaşcă de făină
- 1 ceaşcă de caimac sau smântână, amestecate cu unt în părţi egale
- 1 vârf cuţit de sare
Ingrediente umplutura:
- 750 g carne macră
- 2 cepe
- 2 linguri de grăsime
- 1 lingură de făină
- 2 ouă
- verdeaţă tocată
- sare şi piper
- alte condimente, după gust
Mod de preparare:
Se frământă aluatul şi se pune la rece o oră-două să se odihnească.
Făcut din ajun şi păstrat la rece, aluatul va fi cu atât mai fraged. Se trece prin maşină carnea, împreună cu cepele. Se prăjesc apoi într-o tigaie.
Se adaugă făina şi se stinge cu 2-3 linguri de apă, se fierbe până scade.
Se potriveşte de sare şi piper. Se dă la o parte şi, după ce s-a răcorit, se adaugă ouăle şi verdeaţa tocată.
Se întinde o foaie de aluat de lungimea tăvii de copt, dar mult mai lată, se pune pe ea umplutura, se rulează, se aşază într-o tavă de friptură, se stropeşte cu ulei şi se coace în cuptor o oră şi jumătate.
Când este aproape gata, se unge cu puţin bulion subţiat cu apă şi se presară cu piper pisat. Se serveşte tăiată felii.
Pofta buna!