Ruladă delicioasa de carne în aluat

Printeaza

Ruladă delicioasa de carne în aluat din: faina, caimac, smantana, unt, sare, carne, ceapa, grasime, faina, oua, verdeata, sare, piper.

Ingrediente aluat:Ruladă delicioasa de carne în aluat

  • 1 ceaşcă de făină
  • 1 ceaşcă de caimac sau smântână, amestecate cu unt în părţi egale
  • 1 vârf cuţit de sare

Ingrediente umplutura:

  • 750 g carne macră
  • 2 cepe
  • 2 linguri de grăsime
  • 1 lingură de făină
  • 2 ouă
  • verdeaţă tocată
  • sare şi piper
  • alte condimente, după gust

Mod de preparare:

Se frământă aluatul şi se pune la rece o oră-două să se odihnească.

Făcut din ajun şi păstrat la rece, aluatul va fi cu atât mai fraged. Se trece prin maşină carnea, împreună cu cepele. Se prăjesc apoi într-o tigaie.

Se adaugă făina şi se stinge cu 2-3 linguri de apă, se fierbe până scade.

Se potriveşte de sare şi piper. Se dă la o parte şi, după ce s-a răcorit, se adaugă ouăle şi verdeaţa tocată.

Se întinde o foaie de aluat de lungimea tăvii de copt, dar mult mai lată, se pune pe ea umplutura, se rulează, se aşază într-o tavă de friptură, se stropeşte cu ulei şi se coace în cuptor o oră şi jumătate.

Când este aproape gata, se unge cu puţin bulion subţiat cu apă şi se presară cu piper pisat. Se serveşte tăiată felii.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.