Rulada delicioasa cu frisca si capsuni
PrinteazaO reteta delicioasa de rulada cu: oua, miere, zahar, sare, faina de grau, faina de hrisca, capsuni, frisca.
Ingrediente blat:
- 3 ouă
- 80 g miere
- 30 g zahăr
- 1 praf sare
- 101 g făină de grâu
- 20 g făină de hrişcă
Ingrediente cremă şi decor:
- 500 g căpşuni
- 500 ml frişcă
- 2 plicuri praf întăritor de frişcă
- 1 lingură miere
Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la 175° C. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se bat cu 3 linguri de apă fierbinte, miere şi zahăr. Albuşul se bate cu sare şi se toarnă peste gălbenuşuri. Se adaugă făina şi se înglobează. Compoziţia se aşază în tavă, se nivelează şi se coace 15-20 min.
Blatul se răstoarnă pe un prosop presărat cu zahăr; hârtia se umezeşte şi se desprinde. Blatul se rulează pe lung şi se lasă să se răcească. Se taie bucăţi căpşunile. Se bate frişca împreună cu praful întăritor şi se înglobează mierea. Se pun deoparte 3 linguri iar în restul se înglobează căpşunile.
Se derulează blatul, se unge cu cremă şi se rulează. Deasupra se şpriţează cuiburi din frişca pusă deoparte, cuiburi punctate de câte o căpşună. Se dă la rece până în momentul servirii.
Pofta buna!
Foarte bine arata rulada 🙂