Ruladă delicioasa cu ingheţată
PrinteazaO reteta de rulada delicioasa cu ingheatata din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, crema mascarpone, fulgi de cocos, frisca, zemura si frunze verzi de menta.
- 5 oua
- 120 g zahar
- 1 lingura zahar praf vanilat
- 150 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 200 g crema mascarpone
- 250 fulgi de cocos
- 200 ml frisca din smantana batuta
- 300 g zmeura, visine, coacaze, alte fructe de sezon, la alegere
ornare:
- frisca
- frunze verzi de zmeura
- frisca
Mod de preparare:
Pregătiţi mai întâi îngheţata astfel: amestecaţi într-un castron mascarpone cu fulgii de cocos şi cu frişca bătută din smântână. Când amestecul este omogen, puneţi-l la congelator, pentru mai multe ore. Puteţi pregăti îngheţata cu o zi înainte şi să o scoateţi din congelator doar cu puţin înainte de servire.
Pentru ruladă, frecaţi gălbenuşurile cu 3 linguri zahăr şi zahărul vanilat, până când obţineţi o compoziţie cremoasă. Bateţi albuşurile spumă, adăugând zahărul rămas.
Amestecaţi prin răsturnare gălbenuşurile cu albuşurile, făina şi praful de copt. Turnaţi compoziţia într-o tavă dreptunghiulară, unsă şi tapetată. Coaceţi blatul la foc potrivit. Scoateţi blatul cald din tavă pe o folie de bucătărie şi, înainte de a se răci, rulaţi-l, ajutându-vă de folie, apoi lăsaţi-l la răcit.
Inainte de servire, desfaceţi blatul, puneţi deasupra lui un strat uniform de îngheţată peste care presăraţi zmeură sau alte fructe alese. Rulaţi blatul şi omaţi-l cu frişcă, frunze de mentă şi fructe proaspete. Tăiaţi-l în felii mai groase cu un cuţit subţire. Serviţi imediat în farfurii ţinute la rece înainte.
Ruladă delicioasa cu îngheţată
Poftă bună!