Rulada din aluat de drojdie si cacao

Printeaza

Rulada din aluat de drojdie si cacao

Ingrediente aluat:

  • 1 pachet margarină
  • 3 ouă
  • 1 kg făină
  • 1-1/2 l apă călduţă
  • 1/2 pahar zahăr
  • 1 linguriţă rasă cu sare
  • 2-1/2 linguri de drdjdie uscată
  • 1/2 pahar ulei

 

Mod de preparare:

Din toate ingredientele de mai sus se face un aluat care se lasă la dospit 30 minute. După dospire, se împarte aluatul în 3 bulgări şi se lasă, din nou, la dospit, timp de 20 minute.

Se întinde fiecare bulgăr într-o foaie dreptunghiulară groasă de 0,5 cm. Pe fiecare foaie se întinde următoarea cremă:

Ingrediente cremă:

  • 250 g margarină la temperatura camerei
  • 1-1/2 pahar zahăr
  • 1 pahar cacao

Toate acestea se freacă bine cu lingura de lemn până la omogenizare completă. După ce aţi pus crema pe foaie, pliaţi foaia de aluat ca pe un plic. Se rulează şi se taie în 3. Din fiecare parte rezultată se face un sul (vor fi trei) şi se împletesc asemenea unei cozi.

Se pune în tavă şi se mai alsă la crescut 20-30 minute. Se unge cu gălbenuş şi se coace în cuptorul preîncălzit. După ce s-a copt se însiropează cu următorul sirop.

Ingrediente sirop:

  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 3/4 pahar apă fierbinte
  • 2 linguri zahăr

Se amestecă toate şi se toarnă peste ruladă.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.