Rulada din carne de curcan

Printeaza

Rulada din carne de curcan din: ulei de masline, ceapa, rozmarin, usturoi, merisoare uscate, vin alb sec, mamaliga, piept de curcan, faina, mustar dijon, cidru de mere si supa de pui.

Ingrediente:

  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 cepe medii tocate
  • 2 linguri de rozmarin proaspat tocat
  • 1 lingura de usturoi maruntit
  • 1 cana de merisoare uscate (circa 140 g)
  • 1/2 cana de vin alb sec
  • 200 g de mamaliga rece taiata in cuburi, usor rumenite (circa 3 cani)
  • 2 jumatati de piept dezosat de curcan (de 1 kg fiecare) desfacut in forma de fluture si batut cu ciocanul de bucatarie
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de mustar Dijon
  • 2 cani de cidru de mere
  • 1 cana de  supa de pui saraca in sodiu

 

Mod de preparare:

Incalzeste1 lingură de ulei înţr-o tigaie antiaderentă, la foc mediu. Adaugă ceapa, rozmarinul şi usturoiul.

Amestecă încontinuu şi căleşte-le în jur de 6 minute. Completează cu merişoarele şi vinul.

Fierbe ingredientele la foc mic, până rămâne jumătate din canti­tatea iniţială, circa 3 minute.

Mută mixtura într-un bol şi pune cuburile de mămăligă. Lasă să se răcească.

Seteaza cuptorul la 200°C şi poziţionează grătarul în centru. Aşază o bucată de piept de pui pe un tocător, cu partea alungită spre tine. întinde jumătate din umplutura de la punctul 1 în mod uniform, pe lungime, lăsând marginile goale.

Răsuceşte pieptul de pui până formezi un sul.

Leagă-l cu aţă de bucătărie de jur împrejur, la distanţe de circa 2,5 cm. Aşază ruloul pe o tavă de copt, cu marginea rămasă în exterior orientată în jos.

Procedează la fel cu cealaltă bucată de piept. La final, condimentează-le cu sare de mare şi piper negru măcinat.

Coace curcanul timp de 30 de minute. Apoi redu temperatura la 190°C şi continuă să frigi carnea încă 25 de minute.

Pune-o pe un tocător, înveleşte-o în folie de aluminiu şi las-o să stea 15 minute înainte să o feliezi. Scurge într-o cratiţă zeama din tava de copt.

Toarnă restul de ulei şi încălzeşte-l la foc potrivit. Presară făina, amestecând încontinuu.

Combină muştarul şi 1/2 cană de cidru de mere şi adaugă mixtura în cratiţă împreună cu cidrul rămas.

Omogenizează bine ingredientele şi adu totul în punctul de fierbere. Fierbe sosul la foc mic, amestecând frecvent, până se îngroaşă şi rămâne o cantitate de 2 1/2 căni; în jur de 15 minute.

Condimentează cu sare şi piper negru proaspăt măcinat. Taie fiecare ruladă în 18 felii, aşază-le pe un platou şi stropeşte-le cu puţin sos.

 

Rulada din carne de curcan

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu din rulada de curcan

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.