Rulada din carne de porc cu varza rosie
PrinteazaRulada din carne de porc cu varza rosie din: pulpa de porc, varza rosie, ulei, orez, sare, piper.
- 1 kg pulpă de porc (bucată întreagă)
- 500 g varză roşie
- 150 ml ulei
- 2 linguri orez
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toci varza roşie mărunt, o freci cu puţină sare grunjoasă şi o căleşti în 50 ml ulei, timp de 15 minute, la foc mic. Fierbi orezul în apă cu sare, timp de 10 minute, după care îl amesteci cu varza călită şi, după gust, cu sare şi piper. Carnea, curăţată de pieliţe şi tendoane, o speli, o ştergi bine, după care o tai, astfel încât să obţii un dreptunghi cu grosimea de 1 cm.
Baţi carnea cu ciocanul de şniţele, pentru a se frăgezi şi a se mai subţia. Pe toată suprafaţa presari, după gust, sare şi piper, apoi întinzi uniform compoziţia de varză şi orez. Rulezi cât mai strâns, legi cu tulpini lungi de ţelină sau le prinzi cu scobitori, pentru a nu se desface, apoi aşezi ruladele într-o tavă mare de cozonac, tapetată cu hârtie de copt.
Ungi cu ulei, presari deasupra sare şi piper, apoi dai la cuptor (încins în prealabil), lăsând până se rumeneşte bine deasupra.
Rulada din carne de porc cu varza rosie
Pofta buna!