Rulada din carne de miel cu rozmarin si cimbru
PrinteazaRulada din carne de miel cu rozmarin si cimbru din: coaste dezosate de miel, rozmarin, cimbru, oregano, menta, ulei de masline extravirgin, usturoi, cartofi, sare, piper.
- 1,5 kg coaste dezosate de miel
- 1 legatura mare de rozmarin
- 1-2 crengute cimbru
- 4 crengute oregano
- 1 legatura mentă
- 500 ml ulei de măsline extravirgin
- 2 căpăţâni de usturoi
- 500 g cartofi
- 1 metru aţă de bumbac
- sare şi piper
Mod de preparare:
Carnea se curaţa şi se ajusteaza din cuţit pentru a putea sa o rulam egal.
Verdeţurile se toaca marunt şi se amesteca cu jumatate din usturoiul zdrobit marunt, cu sare şi piper şi cu ulei de masline, astfel încât sa se obţina o pasta groasa de ierburi aromate.
Se freaca bine carnea pe o parte cu pasta obţinuta, se ruleaza pentru a obţine o rulada, se leaga cu aşa din loc în loc, astfel încât rulada sa se ţina bine şi sa fie de dimensiuni egale.
Se curaţa cartofii şi se taie rondele, se face un pat de cartofi în tava, se asezoneaza totul cu sare şi piper, se stropesc cartofii cu puţin ulei de masline şi se adauga restul de usturoi zdrobit peste cartofi si se aşaza rulada deasupra.
Se toarna un pahar cu apa peste cartofi, se acopera cu o folie de aluminiu şi se dau la cuptorul încins la 200-220°C timp de o ora, apoi se da jos folia şi se mai lasa la cuptorul încins la 150°C pentru 2 ore.
Rulada din carne de miel cu rozmarin si cimbru
Pofta buna!