Rulada din carne tocata cu ou
PrinteazaRulada din carne tocata cu ou din: carne tocata de vita, carne tocata de pui, paine, oua, ceapa, ulei, usturoi, sare, piper, verdeata.
- 500 g carne tocată de vită
- 500 g carne tocată de pui
- 100 g miez de pâine înmuiat în lapte
- 6 ouă
- 1 ceapă
- 4 căţei de usturoi
- 1/2 cană cu supă vegetală
- 1 lingură cu ulei
- mărar
- pătrunjel
- piper
- sare
Mod de preparare:
Amestecă ambele tipuri de carne tocată, apoi adaugă trei ouă bătute cu un praf de sare, miezul de pâine înmuiat în lapte şi stors, ceapa şi usturoiul date pe râzătoare, sare, piper, mărar şi pătrunjel (tocate foarte mărunt), după gust.
Frământă totul până obţii un amestec omogen.
Fierbe restul de ouă în apă în care adaugi o linguriţă cu sare, pentru a nu se crăpa. Scoate-le din apă, lasă-le să se răcească şi decojeşte-le.
Intinde carnea tocată pe o foaie de hârtie de copt unsă cu un pic de ulei şi preseaz-o cu mâinile umede până ce obţii un dreptunghi gros de vreo 2-3 cm.
Pune ouăle fierte în centrul dreptunghiului de carne şi rulează cu multă grijă.
Aşază rulada într-un vas uns cu ulei de măsline. Toarnă supa vegetală şi acoper-o cu o folie de aluminiu.
Coace vreo 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180°C, scoate folia de aluminiu şi lasă rulada în cuptor 15 minute sau până ce se rumeneşte.
Pofta buna!