Ruladă din carne tocată in foi de varză dulce
PrinteazaRuladă din carne tocată in foi de varză dulce din: varza dulce, carne tocata, ardei, ceapa, usturoi, smantana, sunculita, paine, oua, morcovi, telina, sare, piper.
- 8 foi de varză dulce
- 500 g carne tocată
- 1 ardei roşu
- 1 ardei verde
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri smântână
- 100 g şunculiţă
- 1 felie pâine
- 4 ouă
- 2 morcovi
- 1 ţelină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, ardeii şi usturoiul, le tai mărunt şi le căleşti împreună, apoi fierbi 3 ouă.
După ce s-au înmuiat legumele, le adaugi în carnea tocată împreună cu pâinea înmuiată şi presată bine, smântână şi oul rămas, sare şi piper după gust şi omogenizezi compoziţia.
Speli varza, o opăreşti în apă cu sare câteva minute, apoi o scurgi şi aşezi foile astfel încât să formeze o foaie mai mare dreptunghiulară.
Tai şunculiţă felii subţiri şi le aşezi peste varză, apoi întinzi compoziţia de came, pui ouăle fierte în şir şi rulezi totul.
Cureţi morcovii şi ţelina şi le tai bucăţi.
Aşezi rulada pregătită într-un vas rezistent la cuptor, pui legumele tăiate, torni o cană de supă fiartă cu 1 linguriţă condiment şi dai vasul la cuptor pentru 45-50 de minute.
Ruladă din carne tocată în foi de varză dulce
Poftă bună!