Ruladă din carne de vită
PrinteazaO reteta delicioasa de rulada din carne de vita din: carne de vita, ulei de masline, ceapa, rosie, ardei gras, kaizer, branza, usturoi, pesmet, foi de dafin, supa, otet, zahar si patrunjel.
- 800 g carne de vită (o singură felie)
- 1/2 pahar ulei de măsline extravirgin
- 1 ceapă
- 1 roşie
- 1 ardei gras
- 40 g kaizer
- 150 g brânză proaspătă
- 1 căţel de usturoi
- pesmet
- foi de dafin
- 1 ceaşcă supă
- 1 linguriţă oţet
- 1 linguriţă zahăr
- pătrunjel
Mod de preparare:
Unge felia de carne cu puţin ulei şi presar-o cu sare; acoper-o cu feliuţe de kaizer, presară pesmet, pătrunjel şi usturoi pisat şi, la sfârşit, bucăţele de roşii curăţate de seminţe şi fâşii subţiri de brânză. Rulează carnea şi leag-o, după ce ai pus şi 2-3 foi de dafin în interior. Aşaz-o într-o tavă şi coace-o o oră în cuptor.
Intre timp, toacă şi căleşte ceapa în ulei încins. Adaugă ardeiul gras tăiat fâşii, lasă-1 să se călească uşor, apoi toarnă 1 linguriţă de oţet amestecat cu 1 linguriţă de zahăr. Fierbe sosul 10 minute, apoi toarnă o ceaşcă de supă.
După ce carnea a stat 45 de minute în cuptor, toarnă peste ea sosul pregătit şi mai las-o până când este pătrunsă bine. Când rulada este gata, las-o să se răcorească 15 minute, apoi tai-o felii şi serveşte-o cu sosul alături.
Ruladă din carne de vită
Pofta buna!