Rulada din cartofi cu ciuperci
PrinteazaRulada din cartofi cu ciuperci din: cartofi, ciuperci, ceapa, ardei, ulei, unt, lapte, sare, marar, patrunjel.
- 1 kg cartofi
- 350 g ciuperci
- 2 cepe
- 3-4 ardei
- ulei
- 1 lingura cu unt
- 1 ceasca de lapte
- sare
- marar si patrunjel tocate
Mod de preparare:
Curatati, spalati, taiati felii mari si puneti cartofii sa fiarba in apa clocotinda.
Scurgeti zeama in care au fiert dupa 30 minute, faramati cartofii cu furculita, sarati, adaugati 1 lingura cu unt si faceti un piure gros.
Subtiati cu lapte turnat cate putin, intindeti piure-ul pe o folie de aluminiu taiata dupa lungimea unei tavi de paine.
Puneti peste piure ciupercile pregatite cu ceapa tocata si rondele de ardei in 3-4 linguri cu ulei.
Cand sosul ciupercilor a scazut amestecati cu verdeata tocata, sarati, omogenizati, apoi intindeti peste piure-ul de cartofi.
Apucati folia de capete, rulati, puneti rulada in tava de paine sa se coaca in cuptor pentru 30-35 minute.
Scoateti folia usor sau taiati rulada felii groase, pe care le treceţi pe farfuriile de servit.
Decorati farfuriile cu felii de rosii sau ardei gras. Serviti fara paine sau cu crutoane de paine veche, uscate in cuptor.
Pofta buna!