Ruladă din ficat de pui

Printeaza

Ruladă din ficat de pui din: ficatei de pui, ceapa, usturoi, vin, zeama de carne, unt, gelatina, crema de branza, condiment vegetal, sare, piper, ulei de masline.

Ingrediente:Rulada_din_ficat_de_pui

  • 50 g ficatei de pui
  • 2 cepe
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 cescuta de vin alb
  • 1 cescuta zeama de carne
  • 1-2 linguri de unt
  • 10 g gelatina
  • 200 g crema de branza
  • condiment vegetal
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

 

Mod de preparare:

Toci ceapa mărunt şi o pui într-o tigaie cu ulei să se înăbuşe. Când ceapa devine sticloasă, adaugi ficăţeii de pui şi usturo­iul tăiat feliuţe. Sărezi şi piperezi după gust. întorci ficăţeii pe toate feţele, având grijă să nu se prin­dă.

Când scade zeama pe care şi-au lăsat-o ficăţeii, adaugi vinul şi laşi până scade şi acesta. Dai deoparte şi când s-au răcit puţin pasezi totul cu o furculiţă, apoi amesteci cu o lingură de lemn împreună cu untul. Pateul astfel obţinut îl întinzi uniform pe o folie de plastic, într-un strat mai gros. în brânza de vaci adaugi puţin con­diment vegetal şi o întinzi peste stratul de pastă de ficat.

Rulezi uşor şi dai la rece pentru 2-3 ore. Tai felii mai groase. Ornezi rula­da cu felii de roşii şi frunzuliţe de pătrunjel.

Ruladă din ficat de pui

Rulada_din_ficat_de_pui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.