Rulada de porc umpluta cu verdeturi din: salvie, patrunjel, usturoi, ulei de malsine, carne de porc, praz, sare, piper, cidru. Ingrediente: o mână de salvie o mana de pătrunjel 2 căţei de usturoi ulei de masline carne de porc 6 fire de praz sare piper 300 ml de cidru 4 frunze de salvie Mod […]
Rulada din fleica de porc cu kaizer si carnati
PrinteazaRulada din fleica de porc cu kaizer si carnati din: fleică, mar, miere, mustar, sare, piper, kaizer afumat, carnati afumati, ulei, vin.
- 1-1 1/2 kg fleică
- 1 măr
- 3 linguri miere
- 5-6 linguri muştar
- sare
- piper
- 100 g kaizer afumat
- 3-4 cârnaţi afumaţi
- circa 100 ml ulei
- 1 cană vin
Mod de preparare:
O aşezi într-o tavă cu ulei, acoperi tava cu folie de aluminiu şi introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu.
Aşezi cârnaţii pe lungimea bucăţii de carne, rulezi şi legi bucata cu sfoară, ca să nu se desfacă.
Alegi o fleică sau două cât mal întinse şi care au muşchi.
Razi mărul şi îl amesteci împreună cu mierea, muştarul, puţină sare şi piper după gust.
Baţi bine carnea şi o ungi cu amestecul pregătit. O ambalezi într-o folie de polietilenă şi o păstrezi astfel timp de 2 zile în frigider, ca să se fezandeze.
Crestezi fleica şi o împănezi cu bucăţele de afumătură. După 1/2 oră, scoţi tava, ridici cu grijă folia, torni vinul şi continui să coci rulada la foc iute, 15 minute.
Scoţi folia, stropeşti rulada cu sosul din vas şi o mai laşi la cuptor 20 de minute, ca să se rumenească frumos
. Când s-a mai răcit, tai în felii groase de 1 1/2 – 2 cm. O serveşti alături de murături şi de garnitura preferată.
Rulada din fleica de porc cu kaizer si carnati
Pofta buna!
poate iti place si:
Rulada de porc umpluta cu verdeturi
Pofta buna!