Rulada din foietaj

Printeaza

Rulada din foietaj din: foietaj, usturoi, ceapa, rosii, fasole, porumb, carne tocata, oua, sare, piper, boia, hasmatuchi, piper Cayenne.

Ingrediente:Rulada din foietaj

  • 1 pachet foietaj congelat (450 g)
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ceapă
  • 2 roşii
  • 1 conservă de fasole roşie (400 g)
  • 1 conservă de porumb (400 g)
  • 400 g carne tocată amestecată
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • 1/2 linguriţă de piper Cayenne
  • 1/2 linguriţă de boia dulce
  • 2 linguri de hasmaţuchi (pătrunjel franţuzesc) proaspăt tocat

 

Mod de preparare:

Se lasă foietajul la decongelat. Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se toacă, apoi se taie roşiile cuburi. Se lasă la scurs fasolea şi porumbul din conservă. Se încinge cuptorul în prealabil la 200 °C (ventilator 180 °C).

Se amestecă legumele cu carnea tocată, oul, condimentele şi pătrunjelul franţuzesc. La al doilea ou, se separă albuşul de gălbenuş. Din foietaj se întinde un dreptunghi (păstrându-se separat puţin foietaj), ale cărui margini se ung apoi cu albuş.

Se întinde amestecul de carne şi legume pe foietaj, după care acesta se îndoaie de la mijloc, aşezându-se o jumătate peste cealaltă.

Din foietajul rămas se modelează ornamente, care apoi se ung cu albuş şi se aranjează pe aluat. In final, se unge întreaga ruladă cu gălbenuş.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, în care se aşează apoi rulada şi se coace la cuptor circa 40 de minute.

La final, rulada se taie felii şi se serveşte cu salată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.