Rulada din muschi de porc cu gogosari rosii
PrinteazaRulada din muschi de porc cu gogosari rosii
- 1,2 kg muşchi de porc
- 1 gogoşar roşu
- 1 ceapă călită
- 2 căţei de usturoi
- 2 ouă
- ulei
- sare
- piper
- 1 pahar de vin
- 1 linguriţă de boia dulce
Mod de preparare:
Muşchiuleţul se fasonează, după care se desface cu cuţitul, până devine ca o foaie dreptunghiulară, apoi se bate cu ciocanul ca să devină uniformă.
Carnea care pică de la fasonarea muşchiului o dăm prin maşina de tocat, o călim cu ceapa la un loc, apoi întindem peste foaia din carne, presărăm sare, piper şi căţeii de usturoi tocaţi mărunt.
Tăiem gogoşarul felii subţiri pe care le aşezăm rânduri peste carnea tocată, rulăm carnea, o legămcu aţă, ungem cu boia, apoi punem ruloul într-o cratiţă şi-l prăjim puţin pe ambele părţi, după care turnăm un pahar de vin şi dăm timp de o oră la cuptor.
După ce s-a răcorit, dezlegăm aţa şi tăiem felii. Se serveşte cu soté din legume sau sosuri, roşii, hrean.
Pofta buna!