Rulada din pate de ficat

Printeaza

Rulada din pate de ficat din: unt, ceapa, usturoi, ficat de pasare, coniac, praf de mustar, sare, piper, marar.

Ingrediente:Rulada_din_pate_de_ficat

pentru pate:

  • 100 g unt
  • o ceapa
  • un catel de usturoi
  • 450 g ficat de pasare
  • o lingura coniac
  • o lingura praf de mustar
  • sare
  • piper

pentru garnitura:

  • un pachet unt
  • o legatura marar

 

Mod de preparare:

In 50 g unt topit se căleşte ceapa. Se adaugă usturoiul şi ficatul şi se lasă până ce îşi schimbă culoarea. Se adaugă coniacul, muştarul, sare şi piper. Ficatul şi restul de 50 g unt se mixează pentru a obţine o pastă fină.

Amestecul de ficat se întinde într-un strat uniform pe o folie de aluminiu. Se pune apoi untul foarte moale şi se întinde cu o spatulă. Peste unt se presară mărarul tocat şi se rulează. Se dă la rece 12 ore şi se taie câte o felie numai pentru masă.

Rulada din pate de ficat

Rulada_din_pate_de_ficat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.