Rulada din pate de ficat
PrinteazaRulada din pate de ficat din: unt, ceapa, usturoi, ficat de pasare, coniac, praf de mustar, sare, piper, marar.
pentru pate:
- 100 g unt
- o ceapa
- un catel de usturoi
- 450 g ficat de pasare
- o lingura coniac
- o lingura praf de mustar
- sare
- piper
pentru garnitura:
- un pachet unt
- o legatura marar
Mod de preparare:
In 50 g unt topit se căleşte ceapa. Se adaugă usturoiul şi ficatul şi se lasă până ce îşi schimbă culoarea. Se adaugă coniacul, muştarul, sare şi piper. Ficatul şi restul de 50 g unt se mixează pentru a obţine o pastă fină.
Amestecul de ficat se întinde într-un strat uniform pe o folie de aluminiu. Se pune apoi untul foarte moale şi se întinde cu o spatulă. Peste unt se presară mărarul tocat şi se rulează. Se dă la rece 12 ore şi se taie câte o felie numai pentru masă.
Rulada din pate de ficat
Pofta buna!