Rulada din piept de curcan cu dovlecei
PrinteazaRulada din piept de curcan cu dovlecei din: file de piept de curcan, ceapa, ciuperci, dovlecei, ulei de masline, ardei gras, ou, boia dulce, sare, piper, cimbru.
Ingrediente:
- 1 1/2 file de piept de curcan
- 1 ceapa
- 300 g ciuperci felii conservate
- 2 dovlecei
- 5 linguri ulei de masline
- 1 ardei gras
- 1 ou
- boia dulce
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Rulada din piept de curcan cu dovlecei: Cureţi ceapa şi speli legumele. Căleşti ceapa în 2 linguri de ulei, amestecând uşor. După 1 minut, adaugi ciupercile, ardeii şi dovleceii tăiaţi în cubuleţe şi continui să le căleşti împreună cel mult 1 minut.
După ce legumele s-au răcit, încorporezi oul bătut.
Tai pieptul de curcan în felii subţiri, pe care le baţi cu ajutorul ciocanului pentru şniţele. Le aşezi una lângă alta pe folia de aluminiu unsă, astfel încât să formeze un dreptunghi.
Intinzi cât mai uniform umplutura pe dreptunghi, presari sare, piper, cimbru şi boia şi rulezi carnea cu ajutorul foliei.
Strângi pachetul la capete şi introduci tava în cuptorul încins, la foc iute, pentru 40 de minute. Scoţi ruloul, îl despachetezi cu mare grijă şi continui coacerea la foc mediu, pentru încă 20 de minute, până se rumeneşte.
Serveşti rulada cu garnitură de salată.
Pofta buna!