Rulada din piept de pui cu busuioc

Printeaza

Rulada din piept de pui cu busuioc din: piept de pui file, ardei capia, ou, cascaval, sunca de praga, busuioc verde, ceapa verde, boia dulce, ulei, sare, piper, vin.

Ingrediente:Rulada_din_piept_de_pui_cu_busuioc

  • 1 piept de pui file
  • 1 ardei capia mic
  • 1 ou
  • 100 g cascaval
  • 100 g sunca de praga
  • 3 fire busuioc verde
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 lingurita boia dulce
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1/2 pahar vin alb

 

Mod de preparare:

Cureţi, speli şi toci mărunt ardeiul şi ceapa verde. Le căleşti puţin, în 2 linguri de ulei încins, amestecând până când acestea s-au înmuiat. Baţi oul cu sare şi piper după gust şi îl torni uniform peste legume. Coci omleta uniform, la foc mediu, pe ambele părţi.

Tai pieptul de pui în felii subţiri, pe care le înveleşti în folie de plastic şi le baţi cu ajutorul ciocanului pentru şniţele, până le subţiezi. Presari feliile cu boia, piper şi sare şi, peste foaia de carne, aşezi un strat de frunze de busuioc spălate, apoi omleta rece, feliile de caşcaval şi cele de şuncă.

Rulezi ajutându-te de folie şi legi rulada cu sfoară. Aşezi rulada într-o tavă de chec, unsă cu restul de ulei şi torni vinul. Introduci tava în cuptor, la foc mediu, pentru 45 de minute, timp în care scoţi tava la interval de 15 minute şi stropeşti rulada cu vinul. Când s-a rumenit frumos, stingi focul şi îndepărtezi sfoara.

Rulada din piept de pui cu busuioc

Rulada_din_piept_de_pui_cu_busuioc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.