Rulada din piept de pui cu marmelada

Printeaza

O reteta de rulada din piept de pui cu marmelada din: mar, prune uscate, piept de pui, nucsoara macinata, sare, piper, ulei de masline, ceapa rosie, bulion de pui si otet balsamic

Ingrediente: Rulada din piept de pui cu marmelada

  • 1 măr de desert, descojit, ras mare
  • 75 g prune uscate fără sâmburi, tăiate
  • 2 piepţi de pui, fără piele, dezosaţi, cam 175 g fiecare
  • un praf de coajă de nucşoară măcinată
  • sare şi piper negru

pentru marmeladă:

  • 1 linguriţă ulei de măsline
  • 250 g ceapă roşie, felii subţiri
  • 150 ml bulion de pui
  • 2 linguri oţet balsamic

garnitură:

  • o salată combinată, cu frunze uşor amărui

 

Mod de preparare:

Pentru prepararea marmeladei, se încălzeşte ule­iul într-o cratiţă, apoi se adaugă ceapa şi se căleş­te la flacără potrivită 2-3 minute, până se înmoa­ie. Se adaugă bulionul şi oţetul, se reduce flacăra, se acoperă parţial cratiţa şi se lasă să fiarbă înăbu­şit 30-45 de minute, amestecând mereu până când ceapa s-a înmuiat foarte bine şi s-a eva­porat jumătate din cantitatea de bulion, devenind ca un sirop gros.

Se ia cratiţa de pe foc şi se lasă marmelada să se răcească, apoi se acoperă şi se pune la frigider până când va fi nevoie de ea. Intre timp, se amestecă merele cu prunele într-un castron mic şi se lasă deoparte.

Se pun piepţii de pui între 2 folii şi se bat astfel încât, la final, să aibă o formă rectangulară, cam 15 x 20 cm. Se pun pe un fund de lemn cu par­tea interioară în sus. Se îndepărtează tendoanele şi se taie astfel ca fiecare bucată să aibă forma unui dreptunghi. Se păstrează resturile.

Se pune un ibric cu apă la fiert. Se toacă mărunt resturile de pui şi se amestecă cu combinaţia de mere şi prune. Se asezonează umplutura şi piep­ţii de pui cu nucşoară, sare şi piper după gust. Se pune o lingură de umplutură pe latura mai mică a fiecărei bucăţi de piept de pui, apoi se rulează.

Se ia o bucată mare de folie transparentă; la un capăt se pune ruloul de piept de pui, apoi se rulează astfel încât pieptul să fie învelit în mai multe straturi de folie. Se răsucesc capetele, apoi se rulează pieptul de pui înainte şi înapoi, ca să ia forma unui cârnat, răsucind de fiecare dată capetele. Se leagă capetele cu sfoară pentru a fi bine închise. Se repetă operaţia cu celălalt piept de pui.

Se pun pieptii de pui unul lângă altul într-o cratită mică si se acoperă cu apă fierbinte. Se dau într-un clocot, se reduce flacăra şi se aco­peră cratiţa. Se lasă să fiarbă încet 10-15 minute sau până când, verificând interiorul rulourilor cu o ţepuşă metalică, aceasta vă va frige când o puneţi pe dosul palmei.

Se transferă rulourile de pui pe o farfurie si se lasă să se răcească, fără a se scoate folia transpa­rentă. Se răcesc la frigider încă 3-4 ore sau peste noapte, astfel încât aromele să se dezvolte. Când se servesc, pieptii de pui se scot din folie şi se taie felii subţiri. Se împart frunzele de salată în patru, pe farfuriile pe care se vor servi, deasupra se pune o lingură de marmeladă de ceapă şi se aranjează feliile de pui alături.

Rulada din piept de pui cu marmelada

Rulada din piept de pui cu marmelada

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.