Rulada din piept de rata cu mere
PrinteazaRulada din piept de rata cu mere din: piept de rata, mere, ciuperci, ulei, cimbru, marar, ou, sare, piper.
- 800 g piept de rata
- 2 mere
- 400 g ciuperci proaspete
- 100 ml ulei
- 2 fire cimbru
- 1 legatura marar
- 1 ou
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe, spălaţi-o şi stergeţi-o cu şerveţele. Tăiaţi-o astfel încât să obţineţi o foaie de circa 1 cm grosime şi presăraţi-o cu sare şi piper.
Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le şi tocaţi-le mărunt. Merele curăţate de coajă şi spălate, tăiaţi-le în cubuleţe.
Căliţi ciupercile până când zeama se evaporă. Puneţi apoi cubuleţele de mere şi căliţi-le împreună cu ciupercile încă 2-3 minute. Adăugaţi cimbrul şi mărarul tocate mărunt şi luaţi vasul de pe foc. Când acestea s-au răcit amestecaţi-le cu caşcavalul ras şi cu oul.
Potriviţi de sare şi piper.întindeti compoziţia obţinută pe foaia de came, rulaţi-o cu grijă şi legaţi-o cu sfoară alimentară sau prindeţi-o cu scobitori.
Puneţi rulada astfel pregătită într-o tavă în cuptorul încins şi coaceţi-o la foc potrivit aproximativ 60 de minute până când se rumeneşte frumos.
Serviţi-o caldă, tăiată în felii de circa 5 cm grosime.
Rulada din piept de rata cu mere
Pofta buna!