Rulada din pulpa de miel cu verdeata
PrinteazaRulada din pulpa de miel cu verdeata din: nuci de pin, menta, zeama de lamaie, coaja de lamaie, masline, usturoi, ulei de masline, pulpa de miel, vin si supa de miel.
- 100 g nuci de pin, usor rumenite
- o legatura de menta, frunzele rupte
- coaja si zeama de la 1 lamaie
- 75 g masline negre, fara samburi
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- 1 lingurita scortisoara – optional
- 5 linguri ulei de masline
- 2 kg pulpa de miel, dezosata si taiata intr-o fasie ca pentru rulada
- 400 ml vin alb sec
- 400 ml supa limpede de vita sau de miel
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 7/220 C. Mărunţeşteîn tocătorul electric nucile de pin, menta, coaja de lămâie şi zeama, scorţişoara -dacă foloseşti- şi 3 linguri de ulei de măsline – amestecul trebuie să nu fie prea mărunt. Aşază bucata de carne cu , partea exterioară în jos si presara cu sare si piper negru. Unge cu pasta obtinuta intr-un strat uniform lasand o margine de 3 cm de jur imprejur.
Ruleaza si leaga cu ata la interval de 5 cm ca sa obtii un sul cat mai lung. Pune rulada in tava de copt si da la cuptor 30 de minute. Mixcosreaza flacara cuptorului la semnul 4/180C, toarna vinul in tava si continua sa tii la cuptor 1 ora.
Pune rulada deoparte, fara sa tai atele si lasa sa stea deoparte 30 de minute in timp ce prepari sosul.
Toarna toate sucurile din tava impreuna cu ceea ce razuiesti din tava intr-un vas de pe foc si degreseaza. Adauga supa si incalzeste adaugand sucul care se scurge din friptura. Taie atele si apoi taie rulada felii.
Rulada din pulpa de miel cu verdeata
Pofta buna!
Ce bine arata rulada asta
Oau, vreau si eu din rulada asta chiar daca-i din carne de miel