Rulada din pulpa de porc
PrinteazaRulada din pulpa de porc din: pulpa de porc, caise, prune, smochine, stafide, nuci, alune, vin, coniac, sare, piper.
- 800 g pulpă de porc
- 150 g caise uscate
- 100 g prune uscate
- 100 g smochine
- 100 g stafide aurii
- 100 g nuci
- 100 g alune
- 200 ml vin alb dulce
- 50 ml coniac
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se întinde pe o planşetă şi se frăgezeşte puţin cu ciocanul. Se presară apoi cu sare şi piper după gust. Se rulează şi se pune la rece 30 de minute.
Intre timp, se pun la înmuiat caisele, smochinele şi prunele în apă călduţă, iar stafidele în coniac. Alunele şi nucile se taie bucăţi mari.
Se scoate carnea din frigider, se întinde din nou pe planşetă şi pe una dintre laturile lungi se aşază fructele bine scurse. Se rulează carnea şi se leagă cu aţă, pentru a nu se desface în timpul preparării.
Se aşază într-o tavă, se adaugă zeama în care s-au hidratat fructele, vinul şi coniacul, fructele rămase, apoi se introduce în cuptor pentru o oră.
Din când în când, rulada se stropeşte cu sosul din tavă.
Se scoate rulada din cuptor când este frumos rumenită şi se aduce la masă, tăiată felii şi garnisită cu fructe.
Pofta buna!