Rulada din turta dulce
PrinteazaRulada din turta dulce din: faina, zahar, miere, bicarbonat, lamaie, scortisoara, cuisoare, nuci, gem.
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 250 g zahăr pudră
- apă
- 6 linguri miere
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 praf cuişoare
Pentru umplutură:
- 50 g nuci
- gem de prune
- zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare:
Stingi bicarbonatul cu zeama de lămâie şi-l pui peste zahărul pudră. Incorporezi făina amestecată cu scorţişoara şi cuişoarele. Adaugi mierea, torni apă călduţă şi frămânţi până când obţii un aluat omogen, care nu se mai ţine de mâini.
Intinzi o foaie nu foarte subţire din el, o ungi cu gem de prune şi rulezi. Aşezi rulada într-o tavă tapetată şi presari peste ea nucile sfărâmate. Dai rulada la cuptor până când se rumeneşte uşor.
După ce s-a răcorit, o pudrezi cu zahăr.
Pofta buna!