Rulada diplomat
PrinteazaRulada diplomat din: oua, zahar, faina, sare, zahar vanilat, oua, gelatina, frisca, smantana, lapte, zahar, vanilie, ananas, capsuni, struguri, coacaze.
Pentru foaia de ruladă (2 foi):
- 6 ouă
- 90 g zahăr
- 100 g făină
- un praf de sare
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
Pentru crema diplomat:
- 6 ouă
- 20 g gelatină
- 1 I frişcă vegetală
- 400 ml smântână
- 400 ml lapte
- 300 g zahăr
- baton de vanilie
- ananas din compot
Pentru decor:
- căpşuni
- struguri albi
- coacăze roşii
- frişcă
Mod de preparare:
Pregăteşti foile aşa:
Separi ouăle, albuşurile le baţi spumă cu zahărul, iar gălbenuşurile le mixezi cu sare şi zahăr vanilat.
Pui albuşurile peste gălbenuşuri, adaugi făina şi o încorporezi uşor. întinzi compoziţia pe o hârtie de copt cât dimensiunea unei tăvi şi o introduci în cuptorul încălzit, laşi la copt până capătă o tentă aurie. Pudrezi cu făină şi laşi la rece. Când s-a răcit, desprinzi foaia uşor de pe hârtie.
Pregăteşti crema diplomat aşa: Intr-un vas pui gelatina înmuiată în lapte rece, 220 g zahăr, ouăle şi omogenizezi bine. Vasul îl aşezi pe baie de aburi şi amesteci din când în când. Atiunci când s-a îngroşat, iei crema de pe foc şi o laşi să se răcească. Baţi 600 ml frişcă, pe care o amesteci cu 200 ml smântână, vanilia şi compoziţia preparată ulterior.
Când crema este aproape rece, adaugi cubuleţele de ananas şi amesteci uşor până se încorporează toată frişca.
Compoziţia o împărţi pentru cele două foi de ruladă. O întinzi uniform şi pe foi, după care rulezi cu ajutorul hârtiei pe care s-a copt. Pui ruladele umplute pe o tavă şi le laşi la rece pentru 4-5 ore.
După acest timp, le decorezi cu o compoziţie preparată din frişca bătută (400 ml), 200 ml smântână, 80 g zahăr şi vanilie, apoi aşezi jumătăţi de căpşuni, jumătăţi de struguri albi şi coacăze roşii.
Pofta buna!