Rulada de dovleac cu branza dulce
PrinteazaRulada de dovleac cu branza dulce din: oua, faina, zahar, zahar vanilat, crema de dovleac, nuca macinta, sare, praf de copt, zeama de lamaie, crema mascarpone, zahar pudra, zahar vanilat si galbenusuri.
Ingrediente:
foaie:
- 4 oua
- 4 linguri cu faina
- 4 linguri zahar
- un plic zahar vanilat
- 300 g crema de dovleac
- 2 linguri nuca maicnata
- un praf de sare
- un praf de copt
- zeama de la o lamaie
crema:
- 300 g crema de mascarpone
- 200 g zahar pudra
- un plic zahar vanilat
- 3 galbenusuri
Mod de preparare:
separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul în ploaie, gălbenuşurile, vanilia, nucile măcinate, crema de dovleac, praful de copt stins în zeama de lămâie şi, la sfârşit, se adaugă făina cernută.
amestecă uşor, să nu se lase, şi se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt. coace 40 de minute, la foc potrivit.
După ce s-a copt, se scoate şi, cu ajutorul unui prosop de bucătărie, se desface de hârtie şi se rulează astfel încât să nu se rupă şi să se poată umple.
Separat, într-un bol, se bat gălbenuşurile cu zahărul pudră, se adaugă brânza mascarpone şi zaharul vanilat si se umple foaia de rulada.
ruleaza si se lasa cateva ore la rece. orneaza cu frunze de menta.
Rulada de dovleac cu branza dulce
Pofta buna!