Rulada cu dovleac
PrinteazaO reteta savuroasa de rulada cu dovleac din: oua, zahar, dovleac, ghimbir, nucsoara, scortisoara, cuisoare, faina, ulei, praf de copt, sare, zahar pudra, crema de branza, unt, zahar vanilat si sirop de fructe.
blat:
- 3 oua
- 150 g zahar
- 100 g dovleac
- 1 lingurita ghimbir
- 1/2 lingurita nucsoara rasa
- 2 lingurite scortisoara macinata
- 2 cuisoare pisate
- 250 g faina
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita praf de copt
- sare
crema:
- 100 g zahar pudra
- 150 g crema de branza
- 50 g unt
- 1 lingurita zahar vanilat
- 1 lingura sirop de fructe
Mod de preparare:
Bateţi ouăle cu zahărul până când obţineţi o compoziţie cremoasă. Adăugaţi piureul de dovleac copt, făina, mirodeniile, praful de copt şi sarea.
Amestecaţi bine pentru omogenizare, apoi turnaţi amestecul într-o tavă dreptunghiulară, unsă şi tapetată.
Nivelaţi compoziţia şi coaceţi-o în cuptorul încins, la foc potrivit.
Până când blatul se coace, pregătiţi o hârtie de copt de mărimea tăvii, presărată în strat gros cu zahăr pudră.
Scoateţi blatul copt pe această hârtie şi rulaţi-l cât este cald încă.
Pentru cremă, amestecaţi crema de brânză cu zahărul, untul vanilia şi siropul.
Umpleţi foaia ruladă, rulaţi-o din nou şi ţineţi-o la rece înainte de tăiere.
Rulada cu dovleac
Pofta buna!