Rulada cu dovlecel, vinete si crema de branza
PrinteazaRulada cu dovlecel, vinete si crema de branza din: vânătă, dovlecel, roşii uscate conservate în ulei, crema de branza, oua, usturoi, otet, ulei cu aroma de rozmarin, sare, piper alb macinat, rozmarin verde, măsline.
Ingrediente:
- 1 vânătă
- 1 dovlecel
- 2-3 roşii uscate conservate în ulei
- 500 g cremă de brânză
- 2 gălbenuşuri
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură oţet
- 1 lingură ulei cu aromă de rozmarin
- sare
- piper alb măcinat
- 2 fire rozmarin verde
- 50 g măsline
- 1 lingură ulei pentru uns vasele
Mod de preparare:
Decojeşti dovlecelul şi vânătă şi le tai partea dinspre cotoare. Tai legumele pe lungime, în felii subţiri, pe care le presari cu puţină sare.
Frigi puţin dovleceii, până când îşi schimbă culoarea şi se înmoaie puţin. Speli feliile de vinete, le scurgi pe şervete absorbante şi le frigi, de asemenea, pe, grătarul uns cu un şervet îmbibat în ulei.
Mixezi în blender crema de brânză, roşiile tăiate, usturoiul curăţat, uleiul aromat, gălbenuşurile şi oţetul, până obţii o pastă omogenă. O sărezi şi condimentezi după gust.
Ungi feliile de legume cu brânză, le rulezi şi le prinzi cu scobitori. Le aşezi pe verticală, unele lângă altele, într-un vas termorezistent uns cu ulei şi le coci la foc mediu, pentru 25 de minute.
Le decorezi cu măsline şi rozmarin şi le serveşti alături de pasta de brânză rămasă.
Rulada cu dovlecel, vinete si crema de branza
Pofta buna!