Rulada dulce cu cirese
PrinteazaRulada dulce cu cirese din: oua, zahar, faina, praf de copt, cirese, smantana, branza de vaci, gelatina, gem de cirese.
- 4 ouă
- 180 g zahăr
- 200 g făină
- un praf de copt
- 400 g cireşe
- 500 ml smântână dulce
- 50 g zahăr-pudră
- un plic zahăr vanilat
- 400 g brânză de vaci
- 4 foi gelatină
- 200 g gem de cireşe
Mod de preparare:
Bate albuşurile spumă, cu jumătate din zahăr. Freacă gălbenuşurile cu restul zahărului şi cu 5 linguri de apă fierbinte. Amestecă crema de gălbenuş în albuş, adaugă apoi făina şi praful de copt.
Coace blatul pe hârtie de copt la foc mediu, 12- 15 minute. După ce s-a răcit, desfă hârtia şi unge prăjitura cu gem.
Bate smântână cu zahăr-pudră, amestecă jumătate din ea cu brânza de vaci şi cu gelatina dizolvată în apă rece şi întinde-o pe blat, peste gem. Adaugă cireşe (fără sâmburi) din belşug şi rulează cu grijă, în celofan.
Ţine-o la rece şi serveşte rulada decorată cu frişcă şi cireşe.
Rulada dulce cu cirese
Pofta buna!