Ruladă dulce
PrinteazaRuladă dulce
Ingrediente:
- 6 ouă
- 160 g făină
- 250 ml lapte
- un plic cu cremă de vanilie
- 3 linguri de cacao
- 170 g zahăr tos
- amidon alimentar
- zahăr vanilinat
- esenţă de vanilie
- 50 g ciocolată neagră
- sare
- şerbet roz
- bomboane pentru decor
- lychees
- ulei
- frişca
- Preparare:
Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, i se adaugă esenţă de vanilie, cinci lychees tocate şi se introduce la rece. Gălbenuşurile se mixează împreună cu zahărul tos şi zahărul vanilat până când îşi dublează volumul.
Albuşurile se mixează împreună cu sarea în alt vas până când nu mai cad de pe braţele mixerului. Făina se amestecă bine cu cacaua şi două linguri de amidon. Peste gălbenuşuri se adaugă făina, albuşurile şi se amestecă bine cu o lingură.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt prăjituri unsă cu ulei şi se toarnă compoziţia în ea. Se introduce în cuptor şi se coace circa 10-15 minute la foc mediu. Se scoate din tavă, se umezeşte hârtia cu puţină apă şi se scoate blatul pe un şervet umed. Se rulează cu grijă.
Se lasă la răcit, se unge cu crema de vanilie şi se rulează din nou. Se decorează cu un grătar de ciocolată neagră topită, şerbet diluat cu puţină apă şi bomboane colorate. Putem înlocui crema de vanilie cu frişca bătută.
Ruladă dulce
Pofta buna!