Ruladă dulce

Printeaza

Ruladă dulce

Ruladă dulce

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 160 g făină
  • 250 ml lapte
  • un plic cu cremă de vanilie
  • 3 linguri de cacao
  • 170 g zahăr tos
  • amidon alimentar
  • zahăr vanilinat
  • esenţă de vanilie
  • 50 g cio­colată neagră
  • sare
  • şerbet roz
  • bomboane pentru decor
  • lychees
  • ulei
  • frişca
  • Preparare:

Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, i se ada­ugă esenţă de vanilie, cinci lychees tocate şi se introduce la rece. Gălbenuşurile se mixează împre­ună cu zahărul tos şi zahărul va­nilat până când îşi dublează volu­mul.

Albuşurile se mixează împreună cu sarea în alt vas până când nu mai cad de pe braţele mixerului. Făina se amestecă bine cu cacaua şi două linguri de ami­don. Peste gălbenuşuri se adaugă făina, albuşurile şi se amestecă bine cu o lingură.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt prăjituri unsă cu ulei şi se toarnă compoziţia în ea. Se introduce în cuptor şi se coace circa 10-15 minute la foc mediu. Se scoate din tavă, se umezeşte hârtia cu puţină apă şi se scoate blatul pe un şervet umed. Se rulează cu grijă.

Se lasă la răcit, se unge cu crema de vanilie şi se rulează din nou. Se decorează cu un grătar de ciocolată neagră topită, şerbet diluat cu puţină apă şi bomboane colorate. Putem înlocui crema de vanilie cu frişca bătută.

Ruladă dulce

Ruladă dulce.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.