Rulada cu dulceata de visine
PrinteazaO reteta de rulada cu dulceata de visine din: faina, praf de copt, unt, zahar, ciocolata alba, lapte, vanilie, dulceata de visine, amidon, visinata si frisca.
- 150 g faina
- 1 praf de copt
- 75 g unt inghetat
- 50 g zahar, plus 25 g pentru sirop
- 50 g ciocolata alba, razuita
- 75 ml lapte
- 1 praf vanilie
- 400 g dulceata de visine
- 3/4 lingurita amidon
- 4 linguri visinata
- frisca batuta pentru servit
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190 C. Unge cu unt o hârtie de copt. Pune făina într-un bol şi apoi răzuieşte untul dat prin făină. Adaugă zahărul şi amestecă.
Adaugă ciocolata, laptele şi vanilia. Amestecă cu ajutorul unui cuţit palete pentru a obţine un aluat moale, adaga lapte daca e prea uscat. Intinde o foaie de 20×30 cm pe o supraraţă presărată cu făină.
Scurge vişinele din dulceaţă şi păstrează deoparte siropul. Intinde deasupra foii de aluat, lăsând o margine neacoperită de 2 cm. Unge marginile cu lapte şi rulează dinspre partea scurtă, având grijă să lipeşti marginile ca să nu se desfacă.
Impachetează strâns în hârtie şi dă la cuptor 45 de minute, până când se rumeneşte. Lasă deoparte 5 minute şi apoitransfera pe platou. Incalzeste siropul si adauga zaharul si amidonul cu 1 ingura de apa.
Fierbe siropul 5 minute, pana cand se ingroasa, adauga visinata si ia vasul de pe foc. Serveste rulada taiata felii cu frisca batuta si stropita cu sirop.
Rulada cu dulceata de visine
Pofta buna!