Ruladă cu făină de castane
PrinteazaRuladă cu făină de castane din: faina de castane, oua, zahar, ulei, piure de castane, frisca si gelatina.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 150 g faina de castane
- 5 oua
- 100 g zahar
- 5 linguri ulei
pentru crema:
- 200 g piure de castane
- 250 g frisca lichida
- 1,5 foi de gelatina
pentru servit:
- 100 g zahar pudra
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă ouăle cu zahărul până ce se obţine o cremă spumoasă în care se adaugă făina de castane şi uleiul.
Se amestecă bine. In tava de copt se asază hârtie specială şi se toarnă aluatul într-un strat nu mai gros de 1,5 cm. Se coace 8-10 minute şi apoi se pune într-un şervet umezit.
Pentru cremă, gelatina se pune în apă rece si frişca lichidă se bate.
Piureul de castane se pune pe foc să se încălzească un pic, se adaugă gelatina scursă si frişca.
Aluatul se desface din şervet, se umple cu cremă, se rulează şi se dă la rece până a doua zi, când se taie şi se serveşte cu zahăr pudră din abundenţă.
Ruladă cu făină de castane
Pofta buna!