Ruladă cu făină de castane

Printeaza

Ruladă cu făină de castane din: faina de castane, oua, zahar, ulei, piure de castane, frisca si gelatina.

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 150 g faina de castane
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 5 linguri ulei

pentru crema:

  • 200 g piure de castane
  • 250 g frisca lichida
  • 1,5 foi de gelatina

pentru servit:

  • 100 g zahar pudra

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă ouăle cu zahărul până ce se obţine o cremă spu­moasă în care se adaugă făina de castane şi uleiul.

Se amestecă bine. In tava de copt se asază hârtie specială şi se toarnă aluatul într-un strat nu mai gros de 1,5 cm. Se coace 8-10 minute şi apoi se pune într-un şervet umezit.

Pentru cremă, gelatina se pune în apă rece si frişca lichidă se bate.

Piureul de castane se pune pe foc să se încălzească un pic, se adaugă gelatina scursă si frişca.

Aluatul se desface din şervet, se umple cu cremă, se rulează şi se dă la rece până a doua zi, când se taie şi se serveşte cu zahăr pudră din abundenţă.

 

Ruladă cu făină de castane

Rulada_cu_faina_de_castane

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.