Rulada de ficat cu branza
PrinteazaRulada de ficat cu branza din: ficatei de pasare, ceapa, unt, branaz dulce, smantana, patrunjel verde, ulei, sare, ienibahar, piper.
- 400 g ficatei de pasare
- 2 cepe
- 100 g unt
- 200 g branza dulce
- 1 lingura smantana
- 1 legatura patrunjel verde
- 50 ml ulei
- sare
- ienibahar macinat
- piper
Mod de preparare:
Speli ficateii si ii lasi sa se scurga. Decojeşti ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în uleiul încins.
Când a devenit transparentă, adaugi ficăţeii şi continui să le căleşti împreună, până se pătrund bine.
Pasezi fin, cu furculiţa, ficăţeii şi ceapa. Freci spumă untul aflat la temperatura camerei şi adaugi pasta de ficăţei, sare, ienibahar măcinat şi piper după gust.
Freci spumă brânza dulce împreună cu smântână şi asezonezi pasta cu pătrunjel fin tocat.
Pe o folie alimentară, întinzi pateul sub formă de dreptunghi, iar deasupra pui brânza.
Rulezi fără să prinzi folia, dar ajutându-te de ea. înveleşti ruloul în folie şi îl păstrezi în frigider până a doua zi, când îl tai în felii groase de 2 cm şi îl consumi.
Rulada de ficat cu branza
Pofta buna!