Rulada cu ficat si ceapa
PrinteazaRulada cu ficat si ceapa din: carne de porc sau viţel, ficat de pui, ceapa, untura, sare, piper.
- 1 kg carne de porc sau viţel
- 300 g ficat de pui
- 2 cepe
- 1 lingură untură
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli carnea şi o baţi cu ciocanul pentru şniţele, până vei obţine o bucată întreagă cu grosimea de 1 cm, peste care presari sare. Căleşti ceapa tăiată mărunt, împreună cu ficatul tăiat bucăţele.
Când sunt gata, le dai prin maşina de tocat (după ce s-au răcit) sau le toci folosind robotul de bucătărie, întinzi foaia de carne, iar deasupra pui compoziţia de ficat cu ceapă condimentată, rulezi şi legi ruloul cu sfoară.
Aşezi ruloul într-o tavă de chec şi adaugi o cană cu apă, apoi dai forma la cuptor, la foc potrivit.
Când serveşti, tai rulada felii, scoţând sforile înainte.
Pofta buna!