Rulada cu ficat de gasca
PrinteazaRulada cu ficat de gasca din: muschiulet de vita, ficat, lapte, gelatina, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g muşchiuleţ
- 250 g ficat de gâscă
- 200 ml lapte
- sare
- piper
- 2 linguri praf de gelatină
- 400 ml ulei
Mod de preparare Rulada cu ficat de gasca:
Muşchiuleţul se curăţă, se spală şi se pune într-o cratiţă, la marinat. Se toarnă peste el uleiul şi se lasă în frigider 2 zile.
Ficatul de gâscă se condimentează cu piper şi se înmoaie în lapte rece timp de o oră.
Inainte de preparare, bucata de carne se scoate din marinată, se scurge şi se taie felii de 1 cm grosime.
Feliile se aşază pe o folie de aluminiu, astfel încât marginile să se petreacă. Se condimentează cu sare şi piper, se distribuie ficatul scurs şi porţionat, se presară praful de gelatină, apoi, cu ajutorul foliei, se rulează, răsucind capetele.
Se aşază rulada într-o tavă, se dă la cuptor şi se coace timp de 45 de minute.
Se lasă apoi să se răcească şi se taie felii de 1 cm grosime.
Până la servire, se păstrează în frigider.
Pofta buna!