Rulada cu ficat si sos de rosii

Printeaza

Rulada cu ficat si sos de rosii din: aluat, unt, ulei, ficat de vitel, orez, cascaval, ceapa, morcov, telina, supa de pasare, cimbru, sare, piper, suc de rosii.

 

Ingrediente: 

  • 400 g aluat fraged
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri ulei
  • 1 bucată ficat de viţel de aproximativ 300 g
  • 1 pahar orez cu bobul rotund
  • 50 g caşcaval
  • 1 ceapă
  • 1 morcov curăţat
  • 1/2 ţelină
  • 3 1/2 pahare supă de pasăre
  • 1/4 linguriţă cimbru tocat
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă piper negru măcinat
  • 1 cana suc de rosii

Mod de preparare:

Speli ficatul şi îl tai bucăţele, apoi razi caşcavalul într-un bol.

Incingi, într-o tigaie, 1 lingură de unt şi una de ulei şi rumeneşti ficatul, la foc iute. Il scoţi într-o farfurie şi îl condimentezi.

Speli orezul în 2-3 ape. Dai prin răzătoarea cu ochiuri mari zarzavatul, încingi restul de ulei într-o crăticioară şi căleşti zarzavatul.

Adaugi orezul şi, când începe să se umfle, torni supa caldă, acoperi şi mai laşi la fiert 20 de minute, la foc mediu.

Intre timp, dai ficatul prin maşina de tocat cu sita mare.

Intinzi aluatul într-o foaie dreptunghiulară cu grosimea de 0,4-0,5 cm. Incingi bine cuptorul, la 170 °C.

Ungi o tăviţă de cuptor cu restul de unt.

Amesteci orezul răcit uşor cu ficatul tocat şi cu cimbrul şi întinzi umplutura pe toată foaia, lăsând o margine liberă de 2 cm de jur-împrejur.

Rulezi şi aşezi aluatul în tăviţă, apoi dai la cuptor aproximativ 20-25 de minute.

Cu 1 minut înainte de final, presari caşcavalul şi laşi la gratinat.

Serveşti rulada feliată cu sos cald de roşii.

Rulada cu ficat si sos de rosii

Rulada_cu_ficat_si_sos_de_rosii

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.