Rulada frageda
PrinteazaRulada frageda din: pulpa de porc, gutui, rozmarin, miere, vin, boia, sare, piper.
- o bucată pulpă de porc de 2 kg
- 2 gutui
- 2 crenguţe rozmarin
- 4 linguri miere
- 100 ml apă
- 100 mi vin alb
- boia
- sare
- piper
- 2 linguri zahăr
- 50 g unt
- zeama de la 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Se topeşte untul într-o tigaie, se adaugă zahărul si zeama de lămâie şi se lasă 2-3 minute la foc mic. Se adaugă apoi gutuile curăţate de coajă şi tăiate felii si se lasă la caramelizat 2-3 minute.
Carnea se bate cu ciocanul de şniţele, apoi se pun gutuile caramelizate şi se rulează. Se leagă strâns cu sfoară de bucătărie. Carnea se unge cu miere cu ajutorul unei pensule, se presară cu boia, sare şi piper.
Se aşază în tava cu vin, apă şi crenguţele de rozmarin.
Se lasă la cuptor 2 ore.
Pofta buna!