Ruladă cu frişcă şi căpşuni
PrinteazaO reteta de rulada cu frisca si capsuni din: oua, zahar, faina, apa, sare, ulei, frisca, ciocolata alba, zahar vanilat, intaritor pentru frisca si capsuni.
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 2 linguri apa fierbinte
- 1 praf sare
- ulei pentru uns tava
- pentru crema:
- 250 ml frisca lichida
- 100 g ciocolata alba
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic intaritor de frisca
- capsuni
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi gălbenuşurile spumă cu zahărul şi sarea, apoi adaugi câte o lingură de apă fierbinte, amestecând continuu. Baţi albuşurile spumă şi încorporezi în spumă crema de gălbenuşuri, apoi câte o lingură de făină cernută, amestecând uşor cu lingura, de jos în sus.
In tava de la aragaz unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt, torni compoziţia pufoasă şi o dai la cuptor, la 180 de grade, timp de 25 de minute. Scoţi blatul pe o altă coală de hârtie şi îl rulezi imediat.
Topeşti ciocolata pe baie de apă. Adaugi apoi frişca bătută cu întăritorul de frişcă. Adaugi zahărul vanilat şi căpşunile spălate, curăţate şi tăiate feliuţe. Peste blatul rece, adaugi crema şi rulezi. Ornezi după preferinţe.
Ruladă cu frişcă şi căpşuni
Pofta buna!