Rulada cu frisca, caspuni si ciocolata
PrinteazaRulada cu frisca, caspuni si ciocolata din: oua, zahăr, făină, praf de copt, sare fină, cacao, iaurt simplu, iaurt de căpşune, ciocolată, zahăr pudră, gelatină, căpşune, frişcă.
Ingrediente:
- 5 oua
- 150 g zahăr
- 150 g făină
- 1/4 pachet praf de copt
- 1/4 linguriţă cu sare fină
- 20 g cacao
Pentru umplutura:
- 200 g iaurt simplu
- 200 g iaurt de căpşune
- 75 g ciocolată
- 100 g zahăr pudră
- 30 g gelatină
- 200 g căpşune
Pentru decor:
- 250 ml frişcă
- 100 g căpşune
- 200 g ciocolată
Mod de preparare
Bate spumă albuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, iar cu restul, freacă gălbenuşurile. Cerne făina cu praful de copt, cacaua şi sarea.
In spuma de albuşuri, încorporează treptat crema de gălbenuşuri şi amestecul uscat. Toarnă compoziţia îritr-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă la cuptor 15 minute la 200°C.
Topeşte ciocolata pe baie de aburi, apoi înmoaie gelatina în 100 ml de apă rece şi ţine-o pe foc până ce se dizolvă (să nu se înfierbânte).
Incorporează ciocolata topită în iaurtul simplu scurs, adaugă jumătate din gelatină şi amestecă. Scurge de zer iaurtul de căpşune şi combină-l cu restul de gelatină.
Taie din foaia de blat o fâşie potrivită. Pe restul foii, întinde crema de iaurt cu ciocolată, pune deasupra crema de iaurt cu căpşune, iar în mijloc aşază din loc în loc căpşune spălate şi bine scurse.
Rulează foaia sub formă de semilună şi acoperă cu fâşia tăiată anterior, înfăşoară rulada în folie şi dă-o la rece câteva ore. Topeşte ciocolata pentru decor şi toarn-o caldă peste ruladă.
Dă din nou la rece. înainte de a servi, taie prăjitura în bucăţi potrivite şi decoreaz-o cu frişcă şi bucăţi de căpşună.
Rulada cu frisca, caspuni si ciocolata
Pofta buna!