Rulada cu frisca si fructe
PrinteazaRulada cu frisca si fructe din: oua, zahar, faina, apa, frisca, ciocolata alba, zahar vanilat, intaritor de frisca, fructe.
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 2 linguri apa fierbinte
Ingrediente pentru crema:
- 250 ml frisca lichida
- 100 g ciocolata alba
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic intaritor de frisca
- fructe moi de sezon
Mod de preparare:
Freci galbenusurile cun un parf de sare, si cu 4 linguri zahar. Incorporezi usor apa fierbinte.
Separat, bati albusurile spuma si incepi sa adaugi peste albusuri cate putin din crema de galbenusuri.
Pui treptat si cate 1 lingura de faina cernuta proaspat, lei tava de la aragaz, o ungi cu ulei si pui o hartie de copt unsa bine.
Torni compozitia pufoasa si dai la copt la foc potrivit. Urmaresti coacerea si, cand observi ca s-a rumenit putin pe margini si daca nu ramane urma cand apesi cu degetul, atunci e gata.
Scoti blatul pe o alta coala de hartie si il rulezi imediat.
Pregatesti crema asa, topesti ciocolata la bain-marie si apoi o incorporezi in frisca batuta cu intaritorul de frisca.
Adaugi si zaharul vanilat si capsunele spalate, curatate si taiate feliute.
Amesteci usor si intinzi apoi crema pe blatul racit.
Rulezi si dai la rece. Cand e destul de rece, o tai cu un cutit foarte bine ascutit.
Rulada cu frisca si fructe
Pofta buna!