Ruladă cu fulgi de ciocolată
PrinteazaRuladă cu fulgi de ciocolată din: ciocolata neagra, zahar, oua, nuci, frisca, lichior, ciocolata, frisca lichida.
pentru aluat:
- 200 g ciocolata neagra
- 200 g zahar
- 7 oua
- 50 g nuci macinate
pentru umplutura:
- 300 ml frisca lichida
- 3 linguri lichior, dupa gust
pentru decor:
- 100 g ciocolata
- 100 ml frisca lichida
- 100 g fulgi de ciocolata, dupa gust
Mod de preparare:
Se rupe ciocolata în bucăţi mici care se pun la bain- marie. Se amestecaşi după ce se topeşte, se scoate vasul de la aburi şi se lasă 5 minute. Se separă ouăle.
Gălbenuşurile se mixează cu zahărul, până ce se obţine un amestec albiciosîn care se adaugă ciocolata topită.
Se bat albuşurile şi se adaugă în amestecul de ciocolată şi se adaugă şi nuca.
Aluatul obţinut se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie. Se coace 25 de minute, apoi se scoate pe un grătar şi se acoperă cu un prosop umezit.
Se lasă o oră să se odihnească.
Se presară cu zahăr o bucată de hârtie de copt şi se pune aluatul. Se bate frişca cu lichiorul şi se umple aluatul, care apoi se rulează.
Se topeşte ciocolata în frişcă fierbinte şi apoi se adaugă fulgii mărunţiţi uşor. Se toarnă peste ruladă care se lasă la rece pentru 2 ore.
Ruladă cu fulgi de ciocolată
Pofta buna!