Ruladă cu fulgi de cocos
PrinteazaO reteta de rulada cu fulgi de cocos din: zahar, faina, oua, zahar vanilat, colorant, galbenusuri, unt si fulgi de cocos.
pentru foaie:
- 100 g zahar
- 100 g faina
- 5 oua
- 1 plic zahar vanilat
- 1 sticluta colorant alimentar portocaliu
pentru umplutura:
- 3 galbenusuri
- 100 g zahar
- 50 ml apa
- 1 pachet de unt
pentru decor:
- fulgi de cocos
Mod de preparare:
Aluat: se amestecă patru gălbenuşuri cu zahărul şi zahărul vanilat până ce se obţine un amestec cremos. Se adaugă al cincilea ou întreg şi se amestecă bine.
2. Se adaugă făina puţin câte puţin şi colorantul, 2-3 picături. Apoi se pun albuşurile bătute spumă cu un praf de sare.
Tava mare de aragaz se tapetează cu hârtie de copt şi se toarnă amestecul, netezindu-l pentru a se coace într-o foaie dreaptă, uniformă. Se coace la foc mare circa 10 minute. Se scoate pe un şervet de bucătărie umed şi se rulează în prosop.
Crema: zahărul şi apa se fierb într-un sirop gros. Apoi se toarnă uşor peste gălbenuşuri, amestecând continuu până ce amestecul se răceşte. Se adaugă untul moale şi tăiat bucăţele şi se amestecă energic pentru a obţine o cremă fină.
Foaia se derulează cu grijă, se pune crema şi se rulează la loc. Se lasă aşa o zi, pentru ca să pătrundă bine în foaie. Se serveşte presărată cu fulgi de cocos.
Ruladă cu fulgi de cocos
Pofta buna!