Rulada cu fulgi de ovaz si curmale
PrinteazaRulada cu fulgi de ovaz si curmale din: fulgi de ovăz, unt de cocos, curmale, ulei, nuci, pudră de roşcove, miere.
Ingrediente pentru blat:
- 300 g fulgi de ovăz
- 50 g unt de cocos
- 200 g curmale
- 1 linguriţă ulei pentru uns folia
Ingrediente pentru cremă:
- 100 g curmale
- 200 g nuci
- 50 g unt de cocos
- 50 g pudră de roşcove
- 3 linguri miere
Mod de preparare:
Indepărtezi sâmburii curmalelor şi hidratezi fructele pentru „blat” cu 2 ore înainte de folosire, în apă rece cât să le acopere. Mărunţeşti în blender fulgii de ovăz.
Pui în blender curmalele împreună cu o |3arte din apa în care s-au hidratat.
Mixezi până obţii o pastă fină. Adaugi untul de cocos şi fulgii de ovăz şi mixezi în blender, până obţii o compoziţie omogenă.
Pe o bucată de folie de plastic unsă, pui compoziţia şi o acoperi cu hârtie de copt sau folie alimentară.
Folosind sucitorul, întinzi pasta în strat de 5-6 mm.
Pentru cremă, hidratezi miezul de nucă 1/2 oră, în apă cât să-l acopere.
Scurgi nucile şi le mixezi în blender, cu viteză mare, împreună cu celelalte ingrediente.
Intinzi uniform crema peste „blat” şi rulezi strâns, pe lungime, ajutându-te de folie.
Porţionezi rulada după ce ai păstrat-o în frigider timp de 2 ore, cu ajutorul unui cuţit uns cu ulei.
Rulada cu fulgi de ovaz si curmale
Pofta buna!