Rulada cu gem de afine
PrinteazaRulada cu gem de afine din: oua, zahar pudra, esenta de vanilie, drojdie, faina, apa, coniac, dulceata de afine si zahar pudra.
Ingrediente:
pentru blat:
- 3 oua
- 75 g zahar pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita drojdie uscata
- 75 g faina
- 2 linguri apa
pentru sirop:
- 100 ml apa
- 50 g zahar
- 2 linguri coniac
pentru umplutura:
- 250 g dulceata de afine
pentru glazura:
- 100 g zahar pudra
Mod de preparare:
Pentru sirop, dizolvi zaharul in apa, lasi sa firba cinci minute si dai vasul deoparte. Cand s-a racit, adaugi coniacul.
Pentru blat, bati galbenusurile spuma cu zaharul, adaugi drojdie dizolvata in doua linguri de apa, esenta de vanilie si faina, in ploaie. Omogenizezi bine, apoi incorporezi usor albusurile batute spuma.
Torni compozitia intr-o tava tringhiulare, pe care o tapetezi cu floie speciala de copt. Coci aproximativ 15 minute.
Scoti blatul pe un prosop, pe care l-ai umezit in prealabil, si il rulezi cu tot cu prosop. Il lasi sa se raceasca.
Desfaci blatul, il insiropezi usor, fara a exagera, intinzi peste el dulceata de afine si il rulezi la loc. Presari printr-o sita, zaharul pudra.
Lasi rulada la rece o ora-doua, apoi o poti servi.
Rulada cu gem de afine
Pofta buna!