Rulada cu gem de caise si frisca

Printeaza

Rulada cu gem de caise si frisca din: oua, faina, zahar, sare, unt, stafide, gem de caise, frisca.

Ingrediente:Rulada_cu_gem_de_caise_si_frisca

pentru aluat:

  • 4 oua
  • 100 g faina
  • 50 g zahar
  • un praf sare
  • 20 g unt pentru tava
  • 100 g stafide

pentru umplut:

  • gem de caise
  • frisca

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi, după ce se obţine o cremă albă, spumoasă, se adaugă făina.

Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare şi se adaugă peste celelalte ingrediente. La final, se pun şi stafidele.

Se toarnă aluatul în tava unsă cu unt. Se coace 15 minute.

Se scoate aluatul pe un prosop umezit si bine stors, se unge cu gem şi se rulează.

După ce s-a răcit, se desface uşor, se pune frişca bătută şi se rulează din nou.

Rulada cu gem de caise si frisca

Rulada_cu_gem_de_caise_si_frisca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.