Rulada cu gem de caise si frisca
PrinteazaRulada cu gem de caise si frisca din: oua, faina, zahar, sare, unt, stafide, gem de caise, frisca.
pentru aluat:
- 4 oua
- 100 g faina
- 50 g zahar
- un praf sare
- 20 g unt pentru tava
- 100 g stafide
pentru umplut:
- gem de caise
- frisca
Mod de preparare:
Pentru aluat, se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi, după ce se obţine o cremă albă, spumoasă, se adaugă făina.
Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare şi se adaugă peste celelalte ingrediente. La final, se pun şi stafidele.
Se toarnă aluatul în tava unsă cu unt. Se coace 15 minute.
Se scoate aluatul pe un prosop umezit si bine stors, se unge cu gem şi se rulează.
După ce s-a răcit, se desface uşor, se pune frişca bătută şi se rulează din nou.
Rulada cu gem de caise si frisca
Pofta buna!