Ruladă cu gem şi ciocolată albă
PrinteazaO reteta de rulada cu gem si ciocolata alba din: unt, faina, zahar, untura, lapte, gem de zmeura, ciocolata alba si crema de vanilie.
- unt, pentru uns
- 300 g de făină cu agent de creştere
- 85 g de zahăr
- 140 g de untură
- 150ml de lapte, plus încă puţin lapte dacă mai trebuie
- 8 linguri gem de zmeură
- 50 g de ciocolată albă, tocată, plus 25 g, topită
- 425 g cremă de vanilie, pentru servit
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180° C/gaz 4. Se unge cu unt o hârtie de copt. Se amestecă făina cu zahărul, untura şi cu sare, apoi se leagă cu laptele pentru a forma un aluat moale, dar nu lipicios.
Se mai adaugă puţin lapte dacă te ajută să încorporezi şi ultimele rămăşiţe de pe marginea castronului.
Pe o suprafaţă presărată cu făină, se întinde aluatul într-un dreptunghi de 20x30cm. Se întinde deasupra gemul şi se presară nişte ciocolată, lăsând o margine de jur-împrejur.
Se rulează aluatul începând cu latura mai scurtă, apoi se ciupesc cu grijă capetele pentru a le sigila, împiedicând astfel gemul să iasă.
Se mută cu grijă pe hârtia pregătită.
Se împătureşte hârtia peste capetele ruladei, apoi se împachetează destul de strâns. Se fixează cu capse sau clipsuri pe lungime, ceea ce te va ajuta să obţii forma clasică, rotundă.
Se coace 50 de minute până când rulada este fermă şi arată rumenă prin hârtie. Se lasă deoparte 5 minute, înainte de a fi tăiată, pentru a opri gemul să se scurgă.
Se stropeşte cu ciocolata topită şi se serveşte alături de un borcan cu cremă de vanilie caldă.
Ruladă cu gem şi ciocolată albă
Pofta buna!