Rulada cu gem si nuci din: oua, zahar, lapte, ulei, cacao, faina, nuci, gem, frisca. Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă 30 +50 g zahăr 30 ml ulei 40 ml lapte 100 g făină 20 g cacao o lingură suc de lămâie Pentru umplutură: 50 g nuci gem 200 ml frişcă dulce Mod de preparare: […]
Rulada cu gem de coacaze
PrinteazaRulada cu gem de coacaze din: faina, lapte, oua, ulei, zahar tos, drojdie, fistic, migdale, pudra de scortisoara, esenta de lamaie, gem de lamaie, gem de afine, gem de coacaze, sare, seminte de mac, miez de nuci.
- 600 g făină
- 200 ml lapte
- 3 ouă
- 150 ml ulei
- 200 g zahăr tos
- 25 g drojdie
- 50 g fistic
- 50 g migdale
- o lămîie
- o linguriţă de pudră de scorţişoară
- esenţă de lămîie
- gem de afine
- gem de coacăze
- sare
- seminţe de mac
- miez de nuci
Mod de preparare:
Drojdia se pune într-un castronel, se dizolvă cu puţin lapte călduţ şi se lasă zece minute acoperită cu un şervet.
Făina se cerne într-un vas mai mare, se toarnă în mijloc laptele cu drojdie, laptele dulce rămas, zahărul tos, două ouă, uleiul şi coaja rasă de lămîie.
Se adaugă esenţă de lămîie, un praf de sare şi pudra de scorţişoară.
Se frămîntă pînă rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu un şervet şi se ţine la cald.
Se împarte în bucăţi egale, se întind cu sucitorul, se ung cu gem de coacăze şi gem de afine, se presară migdale şi fistic tocate mărunt, se rulează şi se aşază în tăvi unse cu ulei.
Se acoperă, se lasă să crească 30 de minute, se ung cu ou bătut şi se introduc în cuptor.
Se coc timp de 45-50 de minute, se scot din tăvi şi se lasă să se răcească.
In aluat se mai poate adauga miez de nuca tocat sau seminte de mac.
Poftă bună!
poate te intereseaza si:
Rulada cu gem si cacao
Rulada cu gem si cacao din: oua, zahar, ulei, lapte, cacao, faina, nuci, gem, frisca. Ingrediente: 4 ouă 30 +50 g zahăr 30 ml ulei 40 ml lapte 100 g făină 20 g cacao o lingură suc de lămâie 50 g nuci gem 200 ml frişca dulce Mod de preparare: Se amestecă gălbenuşurile cu […]
Pofta buna!