Rulada cu gem din caise din: oua, zahar, faina, gem de caise, sare, zahar.
Ingrediente:
5 ouă
5 linguri zahăr
5 linguri făină
gem de caise
un praf de sare
zahăr pudră
Mod de preparare:
Separi gălbenuşurile de albuşuri, într-un castron sau într-un vas de mixer, baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare, după care adaugi, pe rând, cele 5 linguri de zahăr, apoi tot pe rând, gălbenuşurile şi continui baterea până se topeşte zahărul.
Adaugi câte o lingură de făină, amestecând încet cu o lingură de lemn sau cu o paletă moale de silicon, până se încorporează toată.
Pui compoziţia în tava de aragaz unsă şi tapetată cu hârtie de copt, unsă şi ea, după care dai la cuptor, la foc mediu, pentru 15-20 de minute (atenţie să nu se usuce, căci nu se mai poate rula!).
Scoţi foaia şi o răstorni pe un şervet uşor umed.
Tai marginile care sunt uscate, ungi cu gemul de caise şi rulezi cu ajutorul şervetului.
Laşi rulada în şervet sau o muţi în folie alimentară, pentru o oră, după care o scoţi şi o presari cu zahăr pudră.
Rulada cu gem si nuci din: oua, zahar, lapte, ulei, cacao, faina, nuci, gem, frisca. Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă 30 +50 g zahăr 30 ml ulei 40 ml lapte 100 g făină 20 g cacao o lingură suc de lămâie Pentru umplutură: 50 g nuci gem 200 ml frişcă dulce Mod de preparare: […]
Rulada cu gem si cacao din: oua, zahar, ulei, lapte, cacao, faina, nuci, gem, frisca. Ingrediente: 4 ouă 30 +50 g zahăr 30 ml ulei 40 ml lapte 100 g făină 20 g cacao o lingură suc de lămâie 50 g nuci gem 200 ml frişca dulce Mod de preparare: Se amestecă gălbenuşurile cu […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Vreau si eu din rulada asta