Rulada cu gem de papaya

Printeaza

O reteta delicioasa de rulada cu gem de papaya din: papaya, zahar, suc de lamaie, unt, lapte, scortisoara, oua, faina, zahar pudra si ulei.

Ingrediente:Rulada cu gem de papaya

  • papaya proaspat 150 g
  • zahar 85 g
  • suc de lamâie 10 ml
  • unt 30 g
  • lapte condensat 10 ml
  • scortioara baton 5 g
  • oua 1 buc.
  • faina 35 g
  • zahar pudra 15 g
  • ulei 5 ml

 

Mod de preparare:

Fructul de papaya se taie în cuburi si se gateste la foc mic cu zahar (50 g), suc de lamâie si scortisoara baton pâna ce compozitia se leaga. Lasam la racit aproximativ o ora.

Separat realizam foaia de rulada astfel: separam ouale, galbenusul se amesteca cu uleiul, albusurile se bat spuma cu zaharul (35 g), amestecam totul iar la sfârsit adaugam faina amestecând lejer. Compozitia obtinuta se întinde pe foaie de hârtie pergament si se coace la 200ºC, pâna se coloreaza.

Lasam la racit, iar separat preparam crema de unt astfel: alifiem untul, adaugam zaharul pudra si turnam put…in câte put…in laptele condensat. Pe foaia de rulada se întinde un strat subtire de crema de unt, adaugam gemul de papaya, si se ruleaza. Decoram cu crema de unt ramasa cu ajutorul unui pos.

Rulada cu gem de papaya

Rulada cu gem de papaya

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.